Edellisen omatekoisen voileipäkakun olen tehnyt melkein 15 vuotta sitten, niin työläältä sen valmistaminen vaikutti.Nyt viikonloppuna oli uusi yritys, joka päättyi niin onnellisesti, että haluaisin jakaa muille sen ohjeen. Inspiraation sain maistamalla vastaavaa kakkua. Antakoon anteeksi alkuperäisen ohjeen omistaja.

Voileipäkakku

Tarvitset

1-2 pkt Vaasan iso paahtoleipää, ehkä haluaisit vuorotelleen latoa tummaa täysjyvää ja vaalea a vehnäpaahtoa

1 pieni purkki kurkkusalaattia

2/3 Apetit 450 g kasvissuikaleet pakaste

2 purkkia kermaviiliä

1 purkki 200 g tuorejuustoa (käytin Filadelfia)

200 gramma kinkkua

Käytä suoraa vuokaa (Ikea kakkuvuoan). Laitoin vuokaan ensin leivinpaperin.

Valmistus:

Sulata kasvisuikkaleet 3-4 min täysiteholla.

Suikaloi kinkku.

Sekoita kermaviili ja tuorejuusto.

Jaa seos kolmeen osaan:

Yksi osa – sekoita kinkun kanssa.

Toinen kasvisten kanssa.

Jätä  kolmas koristeluun.

Leikkaa leivästä reunat pois.

(Itse teen reunoista krutongia:

Leikään pieneksi palaksi, laitan syvälle lautaslle.

Mikrossa täysiteholla 1 min, sitten sekoitan ja vielä 1 min, tsadam! Kumpi on oikei tsädäm vai tsadam?)

Lado leipäkerros, laita päälle kasvikset/viili seos.

Toinen kerros leipää – päälle kinkku/ viili seos.

Kolmas kerros leipää, päälle kurkkusalaatti.

Lopuksi leipää päälle ja leivin paperi.

Laita vuoka jääkaappiin ja paino sen päälle.

Odota ainakin pari tuntia. Ota kakku jääkapista pois, poista paperi, koristele voileipäkakku oman maun mukaan.

Hyvää ruokahalua!