Tämä artikkeli on sivusta onnistuja.fi, kopioin sen tänne, koska en tiedä, löytyykö se seuraavalla kertaa onnistujan sivuilta....

Eli -Tom Lundberg kirjoiti:

Tiedätkö, mitä Andy McCoy tekee, ennen kuin astuu lavalle? Hän virittää kitaransa. Kuinka Tero Pitkämäki valmistautuu kentällä kisaan? Hän verryttelee. Mitä lihanleikkaaja tekee ennen ruhon paloittelemista? Hän teroittaa veitsensä. Jokainen heistä palvoo perusasioita.

Olin viime viikolla jääkiekkoguru Juhani Tammisen kanssa Oulussa vetämässä Madetoja-salissa "Leijonamieli"-valmennuksen. Luennoin menetelmistä, joilla toiveista tehdään totta, Tami alleviivasi perusasioiden tärkeyttä. "Niitä saa olla elämänaluetta kohden korkeintaan kolme tai neljä", hän muistutti.

Kun tutkimme voittajien ja häviäjien välistä eroa, huomaamme, että onnistujat kohdentavat huomionsa tavoitteen kannalta aina oleellisiin asioihin. He tietävät keinot, kuinka saada omasta potentiaalistaan maksimaalinen hyöty. Häviäjät voivat joskus menestyä vahingossa, mutta he eivät hoksaa vahinkonsa syytä. Näin sen toistaminen on sattumanvaraista.

Englannin kielessä on tähän mainio kaava: KISS - keep it simple and stupid eli pidä asiat mahdollisimman yksinkertaisina. Tämä koskee elämässäsi kaikkea: terveyttäsi, perhettäsi, työtäsi, ihmissuhteitasi ja talouttasi. "Jokaisen tulee ymmärtää, mitä hän kulloinkin on tekemässä", Tamminen muistutti. "Jos olet kiekkokentällä hyökkääjä, tökkäät kumin häkkiin. Jos olet maalivahti, otat kumin kiinni."

Elämä helpottuu kummasti, kun kohdennat huomiosi perusasioihin. Listaa neljä tärkeintä asiaasi kotona ja keskity niihin. Sama juttu töissä, harrastuspiirissä ja opiskelussa. Jos haluat saada aikaan parasta, et tyydy keskinkertaiseen. Tämän asian oivaltaminen tarjoaa myös esimiestyöhön valtavia mahdollisuuksia. Pomon tehtävähän on myydä joukkueelleen perusasiat ja seurata kehitystä. Menestys tulee takuuvarmasti perässä.

Kun seuraavan kerran tunnet hämmennystä, etkä tiedä ihan varmasti, kuinka pitäisi toimia, ota kynä käteen ja mieti. Kirjoita paperille tärkeimmät asiat ja keskity sen jälkeen niihin tinkimättä. Huomaat, kuinka tuloksia alkaa syntyä - ja nopeammin kuin ikinä luulitkaan.

Palvo perusasioita. Aina.

-Tom Lundberg