Ainekset

tuoretta inkivääriä kuorittuna ja viipaloituna
kidesokeria tai hunajaa siirappia ja pinnoitusta varten
vettä

Valmistus

 

  • Kuori inkivääri ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Pari-kolmea millimetriä on sopiva paksuus.
  • Laita viipaleet kattilaan ja lisää vettä niin, että inkivääri peittyy. Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja anna kiehua tunnin verran.
  • Kaada vesi pois kattilasta ja anna inkivääriviipaleiden valua kuiviksi. Laita viipaleet sitten takaisin kattilaan ja lisää taas vettä niin, että ne peittyvät. Laita kattilaan sitten saman verran sokeria kuin siellä on viipaleita ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Keitä niin kauan, että viipaleet muuttuvat lasisen kiiltäviksi ja hieman läpinäkyviksi. Muista sekoittaa siirappia välillä.
  • Poista kattila levyltä ja valuta siirappi pois (voita säilöä siirapin purkkiin ja lisätä sitä teehen). Jos et halua inkivääriviipaleiden pintaa sokeria niin, asettele ne vain lautaselle tai leivinpaperille ja jätä kuivumaan yön yli.
  • Jos taas haluat päällystää viipaleet sokerilla, niin kuivaa ne nopeasti ja kieritteli vielä kuumina sokerissa. Ravistele ylimääräinen sokeri irti ja aseta viipaleet kuivumaan yöksi.

 

Kuivuneet inkiväärikarkit voi säilöä purkkiin naposteltavaksi myöhemmin tai vaikka tarjottavaksi vilustuneelle ystävälle. Inkivääristä siirappia taas voi käyttää myöhemmin teen tai jäätelön kanssa!

Lainaus