Raamattu on uskovaisen ihmisen käsikirja

Raamattu on maailmassa olevista kirjoista kaikkein tärkein.

Raamattu on kirja Jumalalta ihmiselle, jossa Jumala kertoo meille totuuden siitä miksi ihminen on olemassa.

Raamattu on suuri rakkaus kertomus, joka kertoo Jumalan suuresta rakkaudesta pientä ihmistä kohtaan.

Raamattu on myös huima seikkailukertomus, joka on täynnä niiden ihmisten elämän seikkailuretkiä, jotka ovat uskoneet Raamatun Jumalaan.

Raamatussa on avaimet sinun elämääsi, mutta ennen kaikkea Raamattu on kirja, joka kertoo täydellisen pelastussuunnitelman ihmiselle, jotta hän voi pelastua synnin ja saatanan vallasta. Tämä pelastus on Jeesuksessa Kristuksessa, joka on kuolemallaan ja ylösnousemuksellaan lunastanut jokaiselle Häneen uskovalle matkalipun ”taivaaseen”.


Raamatun neljä reunaa

Miten sinä voit saada Raamatusta esiin sen minkä Jumala on kirjoituttanut Raamatun kansien väliin sinua varten?

Raamattu rajoittaa neljä reunaa ja kaksi pintaa eli kantta.

Neljä Reunaa ovat:

1. Raamatun lukeminen

2. Raamatun tutkiminen

3. Rukoileminen

4. Käytännön toteutus

Kaksi kantta ovat:

1. Sinun uskonelämäsi henkilökohtaisen suhteen rakentaminen Jumalaan

2. Sinun palvelutehtäväsi Kristuksen ruumiissa ja tässä maailmassa

Kun alat lukemaan Raamattua, jotta voit ymmärtää mitä luet, sinun on oltava halu lukea Raamattua, jotta voit oppia tuntemaan Raamatun kautta Jumalan. Sinun on päätettävä etsiä Jumalaa Raamatusta. Ole kurinalainen ja määrätietoinen uskonelämässäsi niin silloin löydät Jumalan. Saat luvan imeä itseesi Raamattua. Opettele lukemaan Raamattua päivittäin, koska se on sinun sisäisen ihmisen ravintoa. Miksi syöt ruokaa esim. nakkeja ja perunamuusia? Siksi, että pysyisit hengissä. Sinun ruumiisi tarvitsee ravintoa pysyäkseen kunnossa ja myöskin siksi, että olisit terve. Samoin myös sinun sisäinen ihminen tarvitsee Raamatullista ravintoa, koska siellä on kaikki  taivaalliset vitamiinit ja hivenaineet, jotta voit pysyä Hengessä.

Miten voit ymmärtää Raamattua?

1. Raamattua voidaan oikein ymmärtää vain kun Pyhä Henki avaa kirjoitukset. Siksi rukoile ja pyydä Jeesusta, että Pyhä Henki avaisi sinulle Raamatun sanaa.

2. Kun tutkit Raamattua niin tulkitse jokainen luku, kappale ja jae kaikkien muiden samaa aihetta käsittelevien Raamatun kohtien valossa.

3. Ole tarkka! Katso tarkasti, että kuka sanoo ja mitä hän sanoo. Miksi niin sanottiin ja kenelle näin sanottiin ja missä näin sanottiin.

4. Käytä erilaisia Raamatun käännöksiä. Laitan tähän seuraavat käännökset joita suosittelen: Kirkkoraamattu 33/38, Aapeli Saarisalon Uusi Testamentti, Toivo Koilon Uusi Testamentti, Raamattu kansalle ry:n käännös sekä englannin kielisistä  Old King James version ja Jay. B. Literal Translation. Tietenkin jos osaat Hebreaa tai kreikkaa niin silloin suosittelen sinulle alkutekstien lukemista siten pääset  Raamatun alkulähteille. Mutta muista! Pyhä Henki avaa Raamatun sanaa kaikilla tunnetuilla kielillä. Suomenkielelläkin pääset perille Uuteen Jerusalemiin. Pyri käyttämään luotettavimpia ja tarkimpia käännöksiä, vältä ns. liberaalikäännöksiä.

5. Jos et omista  Raamatun hakusanakirjaa niin hanki sellainen.  Vilho Vuorelan hakusanakirja on hyvä. Aika oy:n Iso Raamatun sanahakemisto on myös hyvä. Jos osaat englantia niin Strongs’in concordance  sekä Youngs’in analytical concordance ovat hyviä. Nämä englanninkieliset sanakirjat luetteloivat sanojen esiintymät Raamatussa sekä antavat sanoille alkukieliset merkitykset. Samoin myös Iso Raamatun sanakirja luetteloi sanat ja antaa niille myös alkukielen sanojen merkitykset.

6. Varo selityksiä eli kommentaareja, ne voivat olla sinulle avuksi, mutta usein niistä tulee kuin kainalosauvoja johon nojaudut. Kommentaarit antavat valmiit vastaukset sinulle, mutta niissä on myös ihmisten perinteiden mukaista opetusta ja tulkintaa.

7. Suosittelen sinulle Novumia Raamatun tietokirjaa, sitä voit tutkia alkukielellä osaamatta alkukieltä. Novumissa on myös mukana eräänlainen kommentaari.

8. Yritä pysyä yksinkertaisen kun tutkit Raamattua.

9. Olisi hyvä jos sinulla on muistikirja, johon voit kirjata ylös tutkimuksesi tulokset. Se voisi olla ”hengellinen” päiväkirja.

10. Terve ja raitis seurakunta yhteys on tärkeä, jossa opetetaan Raamattua Raamatun mukaisesti.

Erilaisia Raamatun tutkimistapoja

1.  Laaja-aiheinen tutkimustapa: Ota kokonainen Raamatun kirja ja lue se läpi n. kolmesta viiteen kertaan. Tutki sen jälkeen jokainen luku erikseen ja etsi jokaisen luvun pääsisältö.

 Tee tämä rukouksen avulla pyytäen Jumalaa avaamaan sinulle Hänen sanaansa.

2. Yksityiskohtiin tähtäävä tutkimustapa: Kun luet Raamattua niin lue luvun kappaleet ja jakeet tarkasti ja keskity löytämään kappaleiden ja jakeiden yksityiskohdat.

 

Tee tämä rukouksen avulla pyytäen Jumalaa avaamaan sinulle Hänen sanaansa.

3. Syvältä luotaava tutkimustapa: Ota yksi jae kerrallaan ja Kysy Jumalalta, että mitä se tarkoittaa. Mitä tämä tarkoittaa tässä kohdassa ja missä tilanteessa tätä käytetään. Kuinka tämä sopii minun elämän tilanteeseeni.

 

Tee tämä rukouksen avulla pyytäen Jumalaa avaamaan sinulle Hänen sanaansa.

MUISTA!

Kukaan uskovainen ei voi palvella Jumalaa eikä tehdä Jumalan valtakunnan työtä ilman Jumalan sanan tuntemusta. Jumalan sana on perusta ja rakennustarvike Jumalan palvelemiseen ja Jeesuksesta todistamiseen. Pyhä Henki tekee sitten sanan eläväksi käyttövoimaksi sinun uskon vaellukseesi. Muista! Sinun ei tarvitse olla älykäs, sujuvasanainen eikä lahjakas. Opettele Raamattua ulkoa ja ennen kaikkea sisäisesti, että pääset eteenpäin uskon tiellä.

Materiaali: http://koti.phnet.fi/petripaavola/