VIISI KEINOA PÄÄSTÄ PINNALLE

Vaikka arki sujuisikin mukavasti, silloin tällöin huomaat pudonneesi suohon, josta on hankala päästä pois. Työt eivät etene, olet väsynyt, mikään ei kiinnosta, elämä tuntuu näköalattomalta. Tässä viisi vinkkiä, joilla pääset takaisin pinnalle.

1. Riko rutiinejasi
Monet päivittäisistä rutiineista ovat miellyttäviä. Ne jäsentävät päivää, mutta välillä niistä kannattaa ravistautua irti. Unohda herätyskello ja nuku kerrankin pitkään.

Tämä on hyvä neuvo, olen "unohtanut" herätyskello, mutta herään ennen sitä aikaa mitä se soittasi.

2. Lähde liikkumaan
Liikkuminen on loistava tapa nousta ojasta tai allikosta. Kunto kohenee ja myös aivot saavat stimulaatiota.

Hyvä tapa, mutta ensimmäinen askel äärettömän vaikea.

3. Tee jotain hyvää
Palveluksen tekeminen jollekulle tai ylipäätään toisten auttaminen on loistava keino asettaa asioita uuteen tärkeysjärjestykseen – ja saada itselle hyvä mieli.

 

4. Tyhjennä mielesi
Usein painostavan olon syynä ovat lukuisat pienet harmit ja tekemättömät pikkuasiat, jotka jyskyttävät takaraivossa: auto pitäisi viedä huoltoon, kirjoittaa vero-oikaisu, laatia vihdoin se lupaamasi puhe… Sinun ei tarvitse välttämättä tehdä heti kaikkea, jotta saat mielesi kirkkaaksi.

5. Tee jotain muuta
Usein stressi johtuu jumiin jääneestä työasiasta. Asia pyörii mielessä niin päiviin kuin öinkin, mutta et saa sitä etenemään. Jätä asia kylmästi sikseen ja tee jotain aivan muuta.

-Reino Rasilainen/Positiivari+