Pääsiäinen on ohi, mutta nyt ohjeet:

Laita munat kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että munat peittyvät.

Kummenna vesi kiehuvaksi ja aloita ajanotto. Keitä niin että vesi poreilee.

Pehmeät 4 minuuttia (keltuainen löysä)

Puolikovat 6-8 minuuttia (keltuainen osittain hyytynyt)

Kovat 10-12 minuuttia (keltuainen täysin hyytynyt)

Värjäysohjeet

Laita munat kattilaan ja lisää kylmää vettä niin, että munat peittyvät. Lisää veteen 0,5 rkl etiikkaa sekä väriaine.

Keitä kypsäksi. Anna munien jäähtyä liemessä.

Keltainen - curry, kurkumaa tai keltasipulin kuoria.

Punainen . Säilykepunajuurenlientä

Ruskea - pikakahvia

Sininen - Pakastemustikoita

Vihreä - pakastepinaattia

Vaaleapunainen - vadelmia tai puolukoita.

Uppomuna

1 litra vettä

0,5 dl etiikkaa

ripaus suolaa

Kuumenna vettä kattilassa ja mausta se suolalla ja etikalla. Pyöräytä vettä kauhalla niin, että se kiertää spiraalimaisesti.

Riko kananmuna varovasti keskelle vesikierrettä ja keitä kolmesta viiteen minuuttia.

Nosta muna reikkakauhalla pois keitinvedestä.

Nauti uppomuna parsan, uusien perunoiden, suppilovahveromuhennoksen kanssa tai kokoa herkullinenn voileipä kinkkusiivun kanssa.